TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Hajnóczy József közjogi-politikai munkái

: Hajnóczy József közjogi-politikai munkái

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Jog Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

343 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A mű méltó emléket állít a magyar jakobinus mozgalom nagy mártírjának. Célja, hogy az eddig csak latin nyelven hozzáférhető munkákat magyar nyelven is elérhetővé tegye. E gyűjtemény a jogi és történeti hagyományok eddig igen kevéssé ismert, értékes anyagát tárja fel. A kötet Hajnóczy két, eddig még közzé nem tett, és egymást kiegészítő alkotmánytervezetét, valamint négy nyomtatásban is megjelent közjogi-politikai munkáját tartalmazza. Az alkotmánytervezeteket és a közjogi munkákból kettőt (az országgyűlésről és a királyi hatalom korlátairól szólót) teljes terjedelemben közli, míg a másik két munka (a katolikus egyházi rendről és a különféle közterhekről szóló) a tételes anyag elhagyásával kerül közlésre: csak a legértékesebb részt, Hajnóczy nézeteit, reflexióit, javaslatait tartalmazza.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!