TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Ítélet Jeruzsálemben. Az Eichmann-per története

: Ítélet Jeruzsálemben. Az Eichmann-per története

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Jog Második világháború Antiszemitizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

722 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630732912

tartalom:

"A könyv szerzője, Gideon Hausner, Izrael állam főügyésze volt 1961-ben, amikor Adolf Eichmannt, a második világháború bűnösét elfogták és Jeruzsálemben bíróság elé állították. Hausnert bízták meg az Eichmann-perben a vád képviseletével. E könyvében Hausner nemcsak Eichmann egy évig tartó perét írja meg pontosan és részletesen, hanem nyomon követi a vádlott előéletét, és széles távlatú körképet rajzol az iszonyatos német fasizmus szerkezetéről és működéséről, Hitler hatalomra jutásától kezdve a második világháború befejeztéig. Gideon Hausner könyve szívszorító, megrázó olvasmány: népirtásról, a zsidókérdés "végső megoldásáról", több millió embernek hideg fővel, eleve elhatározott megkínzásáról, meggyilkolásáról számol be. Bár a szerző ritkán emeli fel a hangját, maguk a bőségesen dokumentált tények is elegendők rá, hogy felidézzék azt az iszonyatos kort, amelyben egy szorgalmas, precíz német tisztviselő a fasiszta rendszer fanatikusaként millió és millió ember gyilkosává válik. Az Ítélet Jeruzsálemben a náci, rasszista, fasiszta politika kórképe. E széles ívű történelmi visszatekintés napjainkhoz is szól, mert fontos szerepe van az újnáci, az újból éledező fasiszta politika elleni küzdelemben. Hausner könyve döbbenetes erővel világítja meg ezt a negyven év előtti korszakot, és választ ad René Cassin, a francia Nobel-békedíjas író kérdésére: "Hogyan pusztíthattak el sokmilliónyi embert előre megfontolt szándékkal, a huszadik században, Európa szívében, az emberiség senkiföldjén?"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!