TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Ius publicum. Római közjog

: Ius publicum. Római közjog

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Osiris-Századvég Kiadó

Kategóriák:

Jog

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Osiris-Századvég könyvtár

Terjedelem:

213 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638384891

tartalom:

˝Róma a maga kulturális és jogi hagyatékát továbbadta az európai világnak, s az a maga újkori államrendjét látszólag ugyan a Római Köztársaság képletére, de valójában a bizánci dominátus gondolatkörében tovább élő állami jogelvekre építette rá, amelyek a despota helyett a törvények főségét, a polgároknak egy bizonyos egyenlőségét, a ˝mindenki hozzászólhat ahhoz, mi rá is vonatkozik˝ elvét és a vezetőnek a hatalom melletti felelősségét példázták. A született hatalommal szemben az alkalmas kiválasztásnak valamilyen formáját, az öncélú hatalom helyett a szolgáló államhatalmat állították példaként. A ius publicumnak ugyanannyi hatása van a mi modern világunkra, mint amennyi a ius privatumnak, s mint amennyi a crimenek és a delictumok üldözésével kapcsolatos római büntetési rendszernek is van. Méltó feladat feldolgozni, részleteiben bemutatni és hasznosítani!˝ (Zlinszky János)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!