TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Jézus pöre

: Jézus pöre

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1926

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Jog Klasszika-filológia Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

384 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A kiváló toscanai író, aki a firenzei fórum messze híres büntetőjogásza volt, mint liberális képviselő s szépművészeti államtitkár is megőrizte működésében azt az előkelő szellemet, melyet szűkebb hazája nagy emlékei parancsolólag írnak elő. A Jézus pöre a legragyogóbb toscanai szellem alkotása. A Cristológia irodalma ma már oly óriási, hogy Renan, Strauss s a többiek után az is érdem, ha valaki csak egy részletkérdés tudományos megvilágitására szoritkozik. Itt azonban egész másról van szó. Giovanni Rosadi a büntetőjogász szemével nézi a Jézus-pör világtörténelmi eseményét s a kitünő író alkotó zsenialitásával rekonstruálja a kereszténység kezdeteit s e bűnper tárgyalásának lefolyását. A kitünő firenzei író végső következtetése az, hogy Jézus keresztrefeszítése nem egyéb, mint egyszerű politikai gyilkosság, melynél a mózesi törvény szigorú rendelkezéseit épúgy felrugták a csodálatos próféta s az új rabbi elvakult ellenségei, mint a római perrendtartás alapvető elveit az a hitvány helytartó, aki a római törvény és méltóság reprezentánsa volt 29-ben Jeruzsálem városában." Boros Ferenc, Nyugat

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!