TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Jogi szótár

: Jogi szótár

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

Dialóg Campus Kiadó

Kategóriák:

Jog Szótár

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

539 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637296638

tartalom:

"A JOGI SZÓTÁR célja, hogy segítséget nyújtson az olvasónak a jogi szavak, kifejezések, fogalmak, kategóriák, szóösszetételek jelentésének ismertetésével. A Jogi Szótár csak és kizárólag a magyar hatályos jogban és az itthon kihirdetett, elsődleges európai uniós jogban használatos kifejezésekből merít. Ennek megfelelően nem tartalmazza a jogtudomány által feldolgozott külföldi jogrendszerek (például a német vagy az angolszász) és a történelmi jogrendszerek (például római jog) kategóriáit, csak olyan mértékben, amilyenben azok közhasználatúvá épültek be a mai magyar jogba. Nem tartalmazza továbbá a jogtudomány, jogtörténet, ágazati határtudományok (például kriminológia, közgazdaság, szociológia, politológia), kifejezéseinek feldolgozását, legfeljebb olyan mértékben, amilyenben e kategóriákat a jogalkotás és a jogalkalmazási gyakorlat használja. Nem tartalmazza a könyv az EU másodlagos jogi forrásainak feldolgozását sem, mert az általánosan használatos jogi szakkifejezések meghatározó módon az EU elsődleges jogforrásaiban találhatók. A Jogi szótár viszonylag tágkörű válogatás, méghozzá a szerző megítélése szerint legfontosabb, leggyakrabban használt jogi kifejezésekből és jogi szakmai műszavakból; olyanokból, amelyek a jogalkalmazók és a joggal érintettek számára önmagukban talán nem érthetők. A Jogi szótár tehát nem az Összes jogi kifejezést tartalmazza, csak azokat, amelyeknek jogi szempontból jelentős tartalma megértéséhez szótár szükséges: 1. mert idegenszó; 2. mert jogi szakszó; 3. mert olyan szó, amelynek a köznapi és a jogi jelentése eltér."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!