TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Közel a jog asztalához. A csehszlovák állam kezdeti nehézségei, területi gyarapodása, ideiglenes alkotmánya, alkotmánylevele és annak sorsa

: Közel a jog asztalához. A csehszlovák állam kezdeti nehézségei, területi gyarapodása, ideiglenes alkotmánya, alkotmánylevele és annak sorsa

Kiadás:

Budapest, 1993

Kategóriák:

Jog Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

212 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

8070891831

tartalom:

"Gyermekfejjel sokáig nem tudtam felfogni mindazt, ami 1918-ban történt; nehéz volt belenyugodni abba, hogy szigorúan őrzött határok választottak el egymástól községeket, házakat, családokat, embereket olyan vidéken, olyan tájakon, ahol ilyesmire az elmúlt évszázadok folyamán még rémálmában sem gondolt az ember; a békeszerződéssel megállapított határok kettészakították számtalan magyar szülőföldjét, melynek bizonyos területrésze egy új államalakulat, Csehszlovákia részévé vált. Felnőtt fejjel sokáig kerestem a változások okait, kutattam az igazságot, tanulmányoztam a forrásmunkákat, jogszabályokat, nemzetközi szerződéseket, ismerkedtem a történelemmel. A dokumentumok ismerete lehetővé tette, hogy végül is átfogó képet nyerjek az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásáról, a történelmi Magyarország feldarabolásáról és Csehszlovákia megalakulásáról. Az eredményeket könyv formájában szerettem volna a csehszlovákiai magyarság közkincsévé tenni, ezért - tekintettel az összegyűjtött anyag terjedelmére - egy trilógia megírását vettem fontolóra. Ennek első kötete jelent meg Határok születtek címmel és most itt a második kötet, címe Közel a jog asztalához."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!