TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Magyar alkotmányjog II.

: Magyar alkotmányjog II.

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Dialóg Campus Kiadó

Kategóriák:

Jog Politika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

327 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639310042

tartalom:

E kötet a magyar alkotmányjog államszervezeti részének feldolgozására és áttekintésére vállalkozik. Célja a téma egyes összetevőinek bemutatása, mellyel az "Alkotmányjog" című tantárgy elsajátításához kíván segítséget nyújtani. A tárgy jellegéből adódóan azonban nem vállalkozhat a kapcsolódó alkotmánytörténeti források feldolgozására, sem a témát érintő szakirodalmi művek áttekintésére. Ennek következtében elsősorban a hatályos jogszabályi rendelkezések és az azokhoz szervesen kapcsolódó, rendkívül jelentős és szerteágazó alkotmánybírósági gyakorlat részleges feldolgozására törekedett, melynek ismerete - köszönhetően az alkotmányjog napjainkban is tartó erőteljes térhódításának - a jogalkalmazó közönség számára mellőzhetetlen. A "Magyar alkotmányjog II. Államszervezet." című kötet kísérletet tesz az államszervezet alkotóelemei közötti összefüggések megvilágítására, egy-egy tárgyalandó fejezet során a főbb érintkezési pontok bemutatására, illetve ezek megértésének elősegítésére. A Szerző reméli, hogy a könyv megfelel a kitűzött céloknak és hasznosítható lesz a tárgy oktatásában is. A használhatóság javítása érdekében a kötettel kapcsolatos mindennemű változtatási igényt és jobbító szándékú javaslatot örömmel fogad. Végezetül a Szerző ezúton mond köszönetet Dr. Ádám Antal professzornak, volt alkotmánybírónak a mű alapos bírálatáért és Dr. Tilk Péternek a kötet megírásához nyújtott szakmai segítségéért.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!