TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Magyar családi jog

: Magyar családi jog

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Jog Tankönyv

Terjedelem:

318 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

˝A tankönyv a hatályos magyar családi jogot tárgyalja. Ennek során mindvégig figyelemmel van a vitás kérdések kapcsán kialakult elméleti állásfoglalásokra, és a teljesség igényével dolgozza fel a családjogi törvény hatályba lépése óta kialakult bírói gyakorlatot. A munka gyakorlati használhatóságát kívánja szolgálni a szerzőnek az a törekvése is, hogy a gyakorla
tilag legjelentősebb kérdések tárgyalása során a vonatkozó anyagi jogi szabályok mellett utal a megfelelő eljárásjogi normákra is (így a házasság felbontásának és érvénytelenné nyilvánításának, az apaság megállapításának és a családjogi tartás intézményének keretei között). A családi jog alapvető intézményeinek bemutatásánál rámutat a külföldi szocialista országok, mindenekelőtt pedig a Szovjetunió családjogi törvényhozása által választott megoldásokra, és hangsúlyozza ennek során a szocialista családi jogra jellemző közös vonásokat, majd ezeket szembeállítja a burzsoá (ezen belül a régebbi magyar) családi jogra jellemző megoldásokkal.
A családi jogot általánosságban vázoló bevezető fejtegetések után foglalkozik a mű a házasság intézményével, nevezetesen a házasság létrejöttével, érvénytelenségével és megszűnésével, valamint a házastársak személyes és vagyoni jogviszonyaival. Ezt követi a család intézményének a tárgyalása, amelyen belül a tankönyv foglalkozik a családi jogállás, az örökbefogadás, a rokoni tartás és a szülői felügyelet problematikájával. Végezetül a gyámság és érintőlegesen a gondnokság intézményének tárgyalása fejezi be a tankönyvet.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!