TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Nehéz jogi esetek. Jogelmélet és jogászi érvelés

: Nehéz jogi esetek. Jogelmélet és jogászi érvelés

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Napvilág Kiadó

Kategóriák:

Jog

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

399 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639350133

tartalom:

"E könyv konkrét példákon világítja meg a jogelméleti tételek gyakorlati következményeit és a joggyakorlatban felvetődő kérdések bölcseleti összefüggéseit. Az elméleti problémákat úgy mutatja be, ahogyan a gyakorlatban felvetődnek, s olyan gyakorlati nehézségekre irányítja a figyelmet, amelyek megoldásához elméleti ismeretek szükségesek. A szerző azokat az eseteket tekinti "nehéz jogi eseteknek", amelyek megítélésekor a jogban járatos, tájékozott szakemberek véleménye jó okok alapján különbözik, s e véleménykülönbség a döntésre is kihat. Néhány híres történeti per és a jogfejlődés során felvetődő különleges esetek ismertetése mellett a magyar Alkotmánybíróság határozatai, a Legfelsőbb Bíróság ítéletei és az állampolgári jogok országgyűlési biztosainak ajánlásai köréből olyan ügyek szerepelnek a válogatásban, amelyek példáin bemutathatók jogrendszerünk alkotmányosságának problémái, a jogalkalmazás nehézségei és a jogvédelem sajátos lehetőségei. A kötetből az olvasó képet kap más országok felsőbb bíróságainak és két nemzetközi bíróság újabb gyakorlatáról is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!