TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Német-magyar jogi és államigazgatási szótár

Német-magyar jogi és államigazgatási szótár

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Terra

Kategóriák:

Jog Szótár Német nyelv

Nyelv:

Magyar, Német

Terjedelem:

552 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szótár fő célját abban láttuk, hogy segítséget nyújtson a nemzetközi vonatkozású kapcsolatok során a hivatalos szervek képviselőinek és magánszemélyeknek egyaránt. Ez a célkitűzés, valamint a rendelkezésre álló terjedelem egyben megszabta az anyag kiválasztásának szempontjait is. A szótár elsősorban gyakorlati célokat szolgál, ezért a mindennapi jogi, gazdasági és politikai fogalom szókincsét tartalmazza a ma élő és használatos terminológia alapján. Így a kimondottan elméleti, vagy a rendkívül bőséges jogtörténeti anyag csak igen korlátozott szöveg megértése szempontjából - feltétlenül szükségesnek látszott. A területi megoszlás szerint legbőségesebben a Német Demokratikus Köztársaság jogi és államigazgatási szókincsét dolgozzuk fel, de terjedelmes hely jutott a kapitalista országok terminológiája számára is. Különleges helyet foglal el ezek között az osztrák jog, amit a történelmi fejlődés és a két ország lakossága között fennálló jogi forgalom gyakoriságában tükröződő szorosabb kapcsolat indokolt. A jogágazatokat tekintve elsősorban azokra a területekre fektettünk súlyt, amelyeken a mindennapi gyakorlatban a legtöbb igény jelentkezik. Itt elsősorban a polgárijog és eljárás területére gondolunk, főleg személyi jogi, családjogi és vagyonjogi vonatkozásokban. Bőven felvettük azonban az állami szervezet és államigazgatás alapvető szókincsét is, mert ennek rendszeres feldolgozása szótárirodalmunkban eddig hiányzott. Széles teret biztosítottunk a szocialista tervgazdálkodás jogának, valamint a munkajognak is, de nem feledkeztünk meg a politikai és tömegszervezetekről sem. A szótár végén elhelyezett igen bőséges rövidítésgyűjtemény - bár az távolról sem teljes - úgy véljük, jó segítséget fog nyújtani, főleg fordítóknak, dokumentátoroknak és tolmácsoknak.+

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!