TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Népbíráskodás - forradalmi törvényesség. Egy népbíró visszaemlékezései

: Népbíráskodás - forradalmi törvényesség. Egy népbíró visszaemlékezései

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Minerva Kiadó

Kategóriák:

Jog Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

447 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632234316

tartalom:

Visszaemlékezésünk írója, dr. Major Ákos életpályája 1908. május 23-tól nyolc évtizeden át 1987. május 29-ig ívelt. Kedvenc, szarkasztikus mondását idézve, aktív korában "a történelem urológusa volt", nyugdíjas éveit a könyvtári, levéltári és irattári búvárkodásnak, illetve a memoárírásnak szentelte. Jogászi működése - a hivatalos vélemény szerint - "ellentmondásos" volt. Ezt a nyugdíjazáskor elhangzott álláspontot tükrözi a Budapesti Felsőbíróság MDP szervezetének a pártonkívüli bíróról készített summázata: "dr. Major Ákos... 41 éves, két kiskorú gyermeke van (8 és 7 éves). Szakmailag kiváló. Jó képességű, erősen képezi magát. Sokat foglalkozik marxista irodalommal. Volt hadbíró. Sasrendes. Kiszolgál bennünket. (Hadbíró vezérőrnagy volt.)" De ez a korabeli minősítés sem felel meg teljesen a valóságnak. Hiszen dr. Major Ákost éppen azért távolították el a politikai bíráskodásból, s helyzetek "parkolópályára", mert nem parkírozott... Oly korban működött- akár katonai ügyészként, hadbíróként a horthysta államgépezetben, akár népbíróként vagy ügyvédként a felszabadult Magyarországon - mikor a jogalkalmazás, s később az igazságszolgáltatás is - különféle politikai erők leghevesebb összecsapásainak színterévé vált.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!