TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Párbajkódex, különös tekintettel a lovagias ügyek elintézésénél figyelembe jövő katonai szabályokra és rendeletekre

: Párbajkódex, különös tekintettel a lovagias ügyek elintézésénél figyelembe jövő katonai szabályokra és rendeletekre

Kiadás:

Budapest, 1940

Kiadó:

Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Jog Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

171 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Lovagias ügyek helyes elintézésének felelőssége teljes egészében a megbízottak vállain nyugszik. A felelősség kérdése fokozottan előtérbe lép, mihelyt a honvédség tiszti állományához tartozó ellenfelek lovagias ügyéről van szó. A megbízottak ténykedése ugyanis pontosan meghatározott szabályokhoz van kötve. Ezeket a katonai szabályokat minden kétséget kizáró módon ismerni kell. Csak az intézhet el katonai szempontból minden tekintetben kifogástalanul lovagias ügyet, aki ezeket a katonai szabályokat feltétlenül és teljes bizonyossággal uralja. Ha egy lovagias ügyben katonai személyek szerepelnek, annak elintézése, különösen a formák pontos betartása tekintetében, körültekintően gondos munkát igényel. Félreértések elkerülése végett meg kell állapítanom, hogy a katonai Becsületügyi Szabályzatnak az a kivétele, hogy tiszt, vagy tisztjelölt (hasonló állásúak), egyaránt vonatkozik mind a tényleges szolgálatot teljesítő tisztikarra, mind pedig a honvédség nyug. állományú, szolgálatonkívüli, vagy tartalékos tisztjeire. A szabályzat ugyanis e tekintetben semmiféle megkülönböztetést nem tesz, mert hiszen becsületügyi szempontból teljesen mindegy, hogy a tiszt milyen állományviszonyba tartozik. Ezek alapján kétségtelen tény, hogy tisztek lovagias ügyeket csak olymódon vezethetnek minden kétséget kizáróan helyesen, ha azok elintézésénél egy olyan Párbajkódex szabályait tartják szem előtt, mely a katonai Becsületügyi Szabályzattal teljes összhangban áll.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!