TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei

: Politikai és jogszociológia

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Jog Szociológia

Terjedelem:

573 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A társadalomról való tudásunkat időnként olyan nagyságúnak és mélységűnek láttuk, amelyre a társadalom történeti mértékű alakítása is ráépíthető – ám az oly racionálisnak tűnő tudásra alapozó eszmék és elgondolások szembesítése a valóságos folyamatokkal, a racionálisnak gondolt cselekvés menetében minduntalan nem várt és nem kívánt jelenségeket hozott létre. Meghaladottnak hitt folyamatok bukkantak fel újra, megoldottnak tűnt problémák követeltek új megoldásokat, nagy, történelmi méretűnek tetsző társadalmi fordulatok optimizmusa kétségeket, kiábrándulást szült, s adott akár irracionális eszméknek is tápot.

Nem először a történelemben, napjainkban is érezhető kiábrándulás a tudásból, a tudományból. Mi több, a világ mai állapotában a tudomány felelősségét is emlegetik. Vajon nem éppen a tudás teremtett-e természetben és társadalomban egyaránt megoldhatatlannak tűnő problémákat?

Azt hiszem, nem a kiábrándulás a tudásból, hanem a több tudás a megoldás. Többet kell tudnunk társadalmi környezetünkről, a benne működő folyamatokról, jelenségekről, összefüggésekről, mélyebben kell megismerni problémáit.

Talán különösnek tűnik, hogy mindezt egy politikai és jogszociológiai könyv kapcsán írom. Ám a politika és a jog a társadalmat és az embert közvetlenül és gyakran ellenőrizhetetlenül érintő tevékenység. Éppen ezért sokáig élt valamilyen sajátos, szinte misztikus ködben. Ma már a politika elvileg nyilvános, a jogszabályok ismertek, közzétettek, mégis szükség van a tudomány gnaeus flaviusaira, hogy feltárjuk a politika és a jog jelenségeinek csak a tudomány által megérthető belső világát.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!