TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Soknemzetiségű világunk

: Soknemzetiségű világunk

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Jog Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

221 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630938987

tartalom:

"Közel két év választja el a kötet jelenlegi magyar nyelvű megjelenését a mű eredeti francia nyelvű kiadásától. Örömmel állapíthatjuk meg, hogy a magyar kiadásra a könyv megírásához ürügyül szolgáló geopolitikai helyzetnél kedvezőbb körülmények között kerül sor. A látszat azonban, mint oly sokszor, csal. Bár Közép- és Kelet-Európa politikai szempontból jelenleg a kivárás időszakában van, és megpróbál lélegzethez jutni a berlini fal leomlását követő heves történelmi pillanatok után, mégsem tekinthetjük úgy, hogy bármit is sikerült volna végérvényesen rendezni. A remélhetőleg korántsem végleges európai tehetetlenség ékes bizonyítéka, hogy Bosznia-Hercegovinát 1995 decembere óta egy furcsa pax americana védi, a Nagy Szerbiáról szóló nevetséges és paranoiás álom szítója kritikák kereszttüzében áll, és 1996. szeptember 16-án a jószomszédsági szerződés aláírásával megtörtént az első lépés a magyar-román megbékélés felé is, mégis minden jel arra mutat, hogy a "nemzetiségi kérdésben" gyökerező alapproblémákat, amelyek 1848 óta mételyezik Közép-Európát, még mindig nem sikerült megoldani" - olvashatjuk Stéphane Pierré-Caps, a neves francia jogász-szerző könyvének magyar nyelvű kiadásához írt előszavában.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!