TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Százegy jogi eset

: Százegy jogi eset

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

RTV - Minerva

Kategóriák:

Jog

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

365 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963223071x

tartalom:

Jog és jogtudat Arany János Fülemüle című verséből jól ismert a konok perlekedő, a vélt igazságért mindenre elszánt ember alakja. Sokan állítják, hogy a pereskedési hajlam már-már magyar tulajdonság, sehol a világon nem él olyan nagy hajlandóság az emberekben, hogy személyes ügyeiket, vitáikat, pertpatvaraikat bíróság elé vigyék, és időtlen időkig készek legyenek bármely fórum előtt síkraszállni igazukért, sehol nincs ily nagyszámú jogkereső állampolgár, akit már-már a dac, a virtus, a ki-kit győz le szenvedélye fűt. Vajon ennek az az oka, hogy a közvéleméy sokat foglalkozik a joggal, a jogszabályokkal? Talán éppen az ellenkezője: azért pereskedünk sokat, mert az emberek többsége az alapvető jogi rendelkezésekkel sincs tisztában. Az igazságkeresés útját csak az tudja végigjárni, aki ismeri az emberi kapcsolatok megkívánt normáit, akit a jogi ismereteknek legalább minimális szintjével rendelkezik. Ha valaki alapvető esztétikai fogalmakat nem ismer, nehéz neki megmagyarázni, hogy verse rossz - ő továbbra is megmarad a szerkesztők rémének.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!