TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Terror a családban. A feleségbántalmazás és a jog

: Terror a családban. A feleségbántalmazás és a jog

Kiadás:

h. n., 1998

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Jog Kriminalisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

307 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630940191

tartalom:

˝Megbecsülni sem tudjuk azoknak a nőknek a számát, akiknek életében mindennapos jelenség az otthon falai közötti terror: a verés, a megalázottság és a félelem. Ez a könyv róluk szól: bántalmazott feleségekről, élettársakról. A büntetőjogász szerző két éven át kutatta a feleségbántalmazás jelenségét. Ennek során több mint ötven mélyinterjút készített bántalmazott nőkkel, gyermekeikkel, bántalmazó férfiakkal és az ügyeikkel foglalkozó szakemberekkel. Ezen túlmenően több száz rendőrségi és bírósági aktát elemzett. A könyv e tudományos munka tapasztalatait és következtetéseit foglalja össze olvasmányos, közérthető formában, a mélyinterjúkból és a büntetőügyek irataiból vett nagyszámú idézettel, megtörtént esetekkel. Az olvasó megismerheti a bántalmazás természetrajzát; a lelki terror, a tettleges bántalmazás és a házasságon belüli nemi erőszak jellegzetességeit, összefüggéseit, illetve hatásait Megdöbbentő példák sora és a Magyarországon egyedülálló kutatásból származó statisztikai adatok mutatják be a szoros összefüggést a rendszeres bántalmazás és a súlyos testi és lelki megbetegedések, sérülések, sőt erőszakos halálesetek között. Morvai Krisztina nem csupán a probléma bemutatására, a sokkoló esetek és számsorok ismertetésére törekszik. Külön fejezetek taglalják az egyes állami szervek (rendőrség, ügyészség, bíróság, gyermekvédelmi és szociális hatóságok), a különböző érintett szakmák (például jogász, orvos), továbbá a civil társadalom egyes csoportjainak feladatait a családon belüli erőszak jelenségének visszaszorítása, a tragédiák megelőzése, az áldozatok támogatása érdekében. Az érintett asszonyok számára nem marad megválaszolatlanul az oly sokszor elhangzó ˝Mit tegyek?˝ kérdés sem. A Tanácsok bántalmazott nőknek című fejezet és a Függelék (amely számos segítő szervezetet, átmeneti szálláslehetőséget sorol fel) komoly segítséget jelenthet a kiút keresésében.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!