TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Varga Katalin pere

Varga Katalin pere

Szerkesztő:

Kiadás:

Bukarest, 1980

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Jog Magyar történelem Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

361 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630720760

tartalom:

Varga Katalin 1802-ben született Halmágyon. Szegény családban nőtt fel. Húsz évesen ment férjhez. Férje vállalkozásában elindította a kenderkereskedelmet, amely eleinte hasznot hozott, de vásárlóinak hitelt nyújtott, amit nem fizettek vissza. Pert indított adósai ellen. Nem oldódott meg az ügye, ezért úgy döntött, hogy a császári udvarban kér segítséget. Kétszer járt Bécsben, s ez idő alatt lett jártas a jog fondorlatos útjain. Megismerkedett három szomszédos bányászfalu gondjával. A helyi földesúr nem fizette több évre visszamenőleg az aranybánya falura eső jövedelemrészesedését. A falvak lakói az eddigi sikertelenségük után, Varga Katalinra bízták ügyüket. A hatóságok nem nézték jó szemmel tevékenységét, mivel túl nagy összeget igényelt volna a kártérítés teljesítése, ezért felbujtónak kiáltották ki, koholt vádak alapján pert indítottak ellene, börtönbe zárták.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!