VALLÁS / Judaika kategória termékei

, : "... Már nincs többé szükség a kakasra a népek között, és így levágják őket bűnbaknak" Buchenvaldi héber (nyelv)emlék; Ráv Élijáhu Domán élete

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Múlt és Jövő Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Judaika Második világháború Életrajz Holokauszt

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

198 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639512060

tartalom:

˝Tizenegy évvel a buchenwaldi koncentrációs táborból való felszabadulásunk után érlelődött meg bennem az elhatározás, hogy közöljek és leírjak történeteket és részleteket a buchenwald-niederorscheli tábori emlékeimből. Ezen szerény soraimmal, Izrael Állama függetlenségének nyolcadik évében örökítem meg azzal, hogy leírom azt, ami velünk történt a 705-ös évben (1944-45) Niszán hónap végéig. Nem énekelve! Hogyan énekelhetném az Örökkévaló énekét, amikor idegen földön merültek el teremtményei vérben, tűzben és füstoszlopokban? Egy sírkő hatmillió nevet őriz! Dicső emléküket örökíti meg! Hála a Jad Vasem Intézet áldott ténykedésének. Ezért most csak egyszerű szavakkal, szóvirágok és frázisok nélkül beszélem el a történteket. A szentírási vagy talmudi fogalmakban csak elvétve találtam meg azokat a sokkoló kifejezéseket, amelyekkel iparkodtam érzékeltetni, hogyan siettettek, hajtottak bennünket ott a"gálutban". Feljegyzéseimet rendezve és emlékeimet szerkesztve valósítom meg ígéretemet, amelyet szorultságunk idején tettem zsidó testvéreimnek, akikkel mintegy hat hónapig együtt voltam a fogságban, hogy leírom mindazokat a viszontagságokat, undorító szenvedéseket, amelyek bennünket értek...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!