VALLÁS / Judaika kategória termékei
Bosszúálló-e az ószövetség Istene?

: Bosszúálló-e az ószövetség Istene?

Kiadás:

Budapest, 1931

Kiadó:

Stephaneum Nyomda Rt.

Kategóriák:

Judaika Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

43 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Takáts Ernő (Budapest, 1896. - Budapest, 1951. ) a Szent István Társulat vezérigazgatója, bibliafordító. A gimnáziumot Budapesten és Nagyszombatban, a teológiát Bécsben végezte, pappá 1918-ban szentelték. Hitoktatókként dolgozik Budapesten, az egyetemen finn, görög, latin nyelvet és finnugor összehasonlító nyelvészetet hallgat. 1929-től a Szent István Társulat cégvezetője, szentírás fordítási bizottság tagja. A Ward Kollégiumban a szentírástudomány tanára. Mint a katolikus értelmiség jeleseit hivatalból ismerő személyt, az ÁVH el akarta fogni, hogy besúgóvá tegye (a félhivatalos változat szerint amikor a rádióból[?] értesült róla, hogy neve szerepel a letartóztatandók listáján, öngyilkos lett). A temetésén Brisits Frigyes azt mondta Gulyás Pálnak, hogy nem öngyilkos lett, hanem szívszélhűdést kapott, amikor az ávósok behatoltak a lakásába. Forrás: Magyar Katolikus Lexikon

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!