VALLÁS / Judaika kategória termékei
A cion bölcseinek jegyzőkönyvei közönséges hamisítvány (Racskovszkij fabrikálta, és Hitler tette világhírűvé a Cion bölcseinek jegyzőkönyveit)

: A cion bölcseinek jegyzőkönyvei közönséges hamisítvány (Racskovszkij fabrikálta, és Hitler tette világhírűvé a Cion bölcseinek jegyzőkönyveit)

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Múlt és Jövő Könyvkiadó

Kategóriák:

Judaika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

271 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639171379

tartalom:

"Kiadónk történetében először fordul elő, hogy olyan könyvvel jelentkezik, amely közvetlenül reagál a politika szférájába tartozó eseményre. Vladimir Burcev 1938-ban, Párizsbanoroszul megjelent, s ma ritkaságnak számító művét azért kellett feltámasztanunk, hogy csökkentse azokat a mély erkölcsi károkat, amelyek azáltal értek olvasókat, de magát az átalakulással küszködő magyar társadalmat is, hogy 1999 nyarán megjelent a hírhedt, a náci kort előkészítő A Cion bölcseinek jegyzőkönyvei című antiszemita hamisítvány. Az egykori szociálforradalmár, a bolsevikok áldozata és ádáz ellensége könyvében feltárja, hogyan készítették a cári titkosszolgálat, az Ohrana ügynökei, francia műveket saját céljaik szolgálatába állítva (például a despota Napóleon nevét a zsidó szóval helyettesítve) manipulálni az orosz, majd az egész világ közvéleményét a zsidóság ellen. Burcev nemcsak e manipuláció történetét beszéli el, de fölállítja azt a modellt is, amely az ilyen hamisításokat mozgatja. Könyve hasznos, kijózanító olvasmány lehet azok számára, akik megmérgeződtek a hamisítványtól, s akik jobban meg kívánják érteni a kort, amelyben ez a szennyirat újra megtámadta a közéletet. Burcev története 1936-ban fejeződik be - még regisztrálja a hatást, amely a hamisítók által is alkalmatlannak talált blöfből a náci Németországban vezető ideológiává, Hitler világnézetét döntően alakító olvasmánnyá, s így több százezres méregsorozatvető eszközzé avanzsált. Kötetünket Kun Miklós izgalmas, lendületes, óriási kor- és témaismeretről tanúskodó kísérő tanulmánya és jegyzetei egészítik ki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!