VALLÁS / Judaika kategória termékei
A kilenc parancsolat. A bűn és bűnhődés rejtett mintázatának feltárása a héber Bibliában

: A kilenc parancsolat. A bűn és bűnhődés rejtett mintázatának feltárása a héber Bibliában

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Gold Book

Kategóriák:

Judaika Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

267 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639437379

tartalom:

˝David Noel Freedman e könyvében - mely bizonyára legalább olyan nagy vitát fog kiváltani, mint Harold Bloom The Book of J vagy Elaine Pagel The Gnostic Gospel című művei - leás az Ószövetség mélyére, és feltárja az Istennel kötött szövetség megszegéseinek azon sorozatát, mely elkerülhetetlenül Izrael népének bukásához, a Templom lerombolásához és az életben maradottak elűzéséhez vezetett az Ígéret Földjéről. Freedman Mózes harmadik könyvétől A királyok könyvéig haladva térképezi fel az első kilenc parancsolat megszegéseit - az istentagadás bűnétől (az aranyborjú imádása, Mózes második könyve 32) a gyilkosságon át (a lévita másodfeleségének halála, A bírák könyve 19:25-26) a hamis tanúságtételig (Jezábel vádjai szomszédja, Nábót ellen, A királyok első könyve 21). Mivel - amint azt Freedman bebizonyítja - minden elkövetett bűn mögött valaminek a kívánása rejlik, a bűntettek közvetve a tizedik parancsolatot is megszegik.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!