VALLÁS / Judaika kategória termékei
A kiválasztott nép

: A kiválasztott nép

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1940

Kiadó:

Tábor (Tabor) kiadás

Kategóriák:

Judaika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

283 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝Az a szándékom, hogy népemről beszéljek önöknek. Beszélni akarok róluk, mert ma - még sokkal inkább, mint a múltban, - ott, állnak -a reflektorfényben és olybá tűnik, mintha kizárólag velük lenne tele a világ. Mi zsidók; számszerűleg igen kevesen vagyunk. A világ népességének nem egészen egy századrészét tesszük. Több koreai, több nigériai, több pandzsabi van a földön; mint zsidó. És mégis, mindezek ellenére - azt hinné az, ember, hogy egyedül csak, mi hemzsegünk a világon - bennünket látni és hallani mindenfelé. És az a feltűnés, amelyet keltünk, zavaróan hat: Ami természetes is. Elég különös, hogy egyáltalán képesek voltunk fennmaradni. De hogy a tetejébe még szaporodtunk is - az szinte már a fekete mágia határát súrolja. Hiszen már háromezer-kétszáz esztendővel ezelőtt - abban az időben, amikor a görögök még vademberek voltak, a rómaiaknak pedig még nevük sem volt - Menephtah fáraó felvésette egy fekete gránittömbre: "Izraelt összezúztam - magja sem maradt többé!" Izrael azonban mindenek ellenére még mindig itt van és termékenyebb, mint valaha.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!