VALLÁS / Judaika kategória termékei
A komlósi tóra

: A komlósi tóra

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Dan Könyvkiadó

Kategóriák:

Judaika Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

123 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638527501

tartalom:

"A Tóra - Mózes öt könyve - nemcsak a hagyományhű zsidóság legfontosabb, ősi jelképe. Szimbolizálja az emberiség összetartozását; itt keresendő az erkölcs, az egyéni méltóság, a humánum forrása. Nélküle aligha képzelhető el az európai történelem, a szellem fejlődése. Benedek István Gábor meghitt hangulatú novelláskötete kevéssé ismert világba viszi el az olvasót. A régen volt falusi zsidók közé. Ma már csak emlék ez az eleven közösség; a Holocaust jószerével végleg pontot tett bensőséges világukra, amely oly kiterjedten érintkezett a magyar és a magyarországi szlovák lakosság életével. Tótkomlós, ez a kicsiny alföldi település jelképpé lényegül át a finom tollú író mesélőkedve jóvoltából. Mintha Anatevkában lennénk, a Hegedűs a háztetőn című musical Chagall-i színeket árasztó falucskájában. Sólem Aléchem, Singer, Malamud zsidó világa jelenik meg ezeken a lapokon. Szerelmeknek, tiltott vonzalmaknak, különös kalandoknak vagyunk tanúi, ahol a hűség a hithez, a Tórához, egyszerre könnyű és nehéz. Csaknem évszázadnyi magyar történelem elevenedik meg a szerző sajátos hangján, hirdetve minden szenvedésen túl a derű, a megértés, a belátás örökkévalóságát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!