VALLÁS / Judaika kategória termékei
A Talmud könyvei. [Reprint]

: A Talmud könyvei. [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

IKVA Könyvkiadó Kft.

Kategóriák:

Judaika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Hagyomány Gyöngyei

Terjedelem:

516 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630265117

tartalom:

"Mi a Talmud? A héber "Talmud" szó "tanulás"-t. jelent. Az ókori zsidóság vallási és tudományos műveként a "szóbeli hagyományt" (melyet a 2. jeruzsálemi templom lerombolása után kezdtek csak összegyűjteni és leírni) tanulhatja általa olvasója. A fordítások az eredeti héber-arameus szövegek alapján készültek. A fordítók szöveghű tolmácsolása is biztosíték az olvasó számára ahhoz, hogy hiteles képe alakuljon ki erről a sokat vitatott és hányatott sorsú könyvről. A kor legjelentősebb tudós rabbijai (pl. Blau Lajos, Hevesi Simon, Venetiáner Lajos, Pfeiffer Izsák) írtak 12 bevezető tanulmányt a Talmudról, és az azzal kapcsolatos vallástörténeti témákról. A Molnár Ernő szerkesztette talmudi szemelvényeket abban a reményben adjuk közre, hogy zsidók és nem zsidók egyformán épülhetnek a Talmud több ezer éves bölcsességéből." http://www.or-zse.hu/talmudkonyvei/talkonyvalap.htm

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!