VALLÁS / Judaika kategória termékei

"A tanítás az élet kapuja". Tanulmányok az Országos Rabbiképző Intézet fennállásának 120. évfordulója alkalmából

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1999

Kategóriák:

Judaika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mórija Könyvek

Terjedelem:

340 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963002425x

tartalom:

"Kötetünk az Országos Rabbiképző Intézet fennállásának százhúsz éves évfordulója alkalmából rendezett tudományos konferencián - 1997. szeptember 8-10-e között - elhangzott előadások szerkesztett változatát tartalmazza. Az ülésszak megrendezésével az Országos Rabbiképző Intézet Yahalom Zsidó Művelődéstörténeti Kutatócsoportjának az volt a célja, hogy ily módon tisztelegjen e nagy múltú, tudományos és oktatói tevékenységéről méltán nemzetközi hírnévre szert tett Intézet előtt. A konferencia "In memóriám Scheiber Sándor" az Intézet egykori rektorára emlékezve egyszerre kívánta megjeleníteni azt a hármas feladatkört, amelyet Scheiber rabbiként, tudósként és pedagógusként évtizedeken keresztül egy személyben látott el. Hitünk szerint a tradíció egyfelől a hagyományok őrzésének és ápolásának, másfelől új értékek teremtésének végtelen folyamatát jelenti. Ahogy ezt bizonyítja az Országos Rabbiképző Intézet eddigi története, múltja és jelene. Ám a múltat a jelen számára láthatóvá kell tenni. Ez a gondolat jelenik meg Martin Buber 1934. áprilisában, a frankfurti Lehrhaus-beli előadásában: "A tanítás az élet kapuja." Kötetünk címét innen kölcsönöztük."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!