VALLÁS / Judaika kategória termékei
A zsidó háború. Függelékül: Flavius Josephus önéletrajza

: A zsidó háború. Függelékül: Flavius Josephus önéletrajza

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1948

Kiadó:

Káldor György Könyvkiadóvállalat

Kategóriák:

Judaika Klasszika-filológia Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

499 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Egy nép nagy történelmi katasztrófájának vérszagú levegője csapja meg "A zsidó háború" olvasóit. Szerzője és főhőse a zsidók szabadságharcának kiváló vezetője volt, de átállt a rómaiakhoz mert úgy vélte, így használhat többet népének. Népét akarta szolgálni a könyvvel is, de maga védelmére is szánta, - egyaránt meg akarta nyerni a hellén-római Kelet rokonszenvét szerencsétlen népe, s népe bocsánatát a maga számára. A modern olvasó immár tárgyilagos bírája "A zsidó háború" eseményeinek, mégsem tudja megindultság nélkül olvasni a népi és egyéni tragédiák e véres egymásbafonódását. A mű szereplői caesarok, királyok, főpapok, hadvezérek, de igazi főszereplője az elnyomott, leigázott, szabadságra sóvárgó nép, amelyet urai elárultak, szerencsétlenségbe döntöttek és amely a hatalmasok önző érdekeiért hullatta vérét. "A zsidó háború" témájának érdekességénél, drámai előadásmódjánál és történelmi forrásértékénél fogva mindmáig lebilincselő olvasmány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!