VALLÁS / Judaika kategória termékei
A zsidó nép története. A babiloni fogságtól napjainkig

: A zsidó nép története. A babiloni fogságtól napjainkig

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Makkabi Kiadó

Kategóriák:

Judaika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

200 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637475133

tartalom:

"Hahn István akadémikus (1913-1984) a magyar történetírás és történelemoktatás egyik legkiválóbb mestere. Történész nemzedékek nevelkedtek az ő útmutatásai szerint, szakmai és népszerűsítő munkái szinte tudatformáló erővel bírtak. Ez a könyv a zsidó történelem rövid foglalata, amely maga is válságos történelmi pillanatban (1946-ban) keletkezett. Nyilvánvaló, hogy Hahn professzor történelemszemléletét a holocaust lesújtó gyásza és Izrael születésének reménye nagymértékben befolyásolta. Azóta új tudományos eredmények is születtek, ám meg kell állapítanunk: Hahn István szemlélete helyesnek bizonyult, tudományos megállapításához kétség nem fér. Hahn professzor műve annak idején középiskolások számára készült, a szerző alaposságának köszönhetően azonban főiskolások, egyetemisták, teológusok és gimnazisták számára - tankönyvként is - jól használható. A mostani új bővített kiadás tartalmazza a bibliai kor történetét és az utóbbi 50 esztendő eseményeit is (ideértve Izrael Állam történetét) napjainkig, valamint több fontos térképet is." (Raj Tamás)

leírás:

Az első kb. 10 oldalon a szöveget tollal aláhúzták.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!