VALLÁS / Judaika kategória termékei
A zsidóság két útja

: A zsidóság két útja

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Pesti Szalon Könyvkiadó

Kategóriák:

Judaika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

177 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630284650

tartalom:

A zsidóság két útja először 1939 augusztusában jelent meg, négy héttel a második világháború kitörése előtt. Célja a magyar zsidó elit szellemi ellenálló képességének növelése volt. A háború előtt a magyar zsidóságot vagy népként - a korabeli terminológia szerint fajként - vagy vallásként fogták fel. A szerző elveti a faj vérközösségként való meghatározását. A magyar zsidóság nem lehet nemzetiség, hiszen nem képez önálló nyelvközösséget, hanem éppúgy a magyar nyelvközösséghez tartozik, mint a nemzsidó magyarok, másrészt a magyar és a zsidó történelemhez való kettős kapcsolódása révén olyan múltközösséget és értékközösséget alkot, amely egyaránt köti a magyarsághoz is és a világ különböző részein élő zsidósághoz is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!