VALLÁS / Judaika kategória termékei
Befejezetlen múlt. Keresztények és zsidók, sorsok

: Befejezetlen múlt. Keresztények és zsidók, sorsok

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Judaika Művelődéstörténet Egyetemes történelem Kereszténység Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

331 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963322094

tartalom:

"Olyan művet tart kezében az olvasó, amelyhez nem kell előszó. Nincs szükség használati utasításra, csak ki kell nyitnia és el kell kezdeni olvasni, amúgy sem fogja letenni, amíg a végéhez nem ér. Nem szorul magyarázatra műfaji jellege; nyomban látja mindenki, hogy interjúgyűjtemény fekszik előtte. S nem is akármilyen interjúk ezek... Zsidó honfitársaink sorsáról önmagában véve is kevés közlemény jelent meg hazánkban, s még kevesebb, amely éppen a keresztény - zsidó viszonyt elemezte volna... Engem - érthetően - mindenekelőtt az érdekelt, hogy ezek az interjúk és visszaemlékezések megerősítik-e, avagy megcáfolják, amit Bibó István írt 1948-ban a történelmi egyházak felelősségéről, mulasztásairól és viselkedéséről, tekintettel a zsidókérdésre... Az olvasottak jóformán mindenben megerősítették Bibó írását, és újra felvetik a kérdést, a mellünknek szegezik úgy, hogy nem térhetünk ki tovább előle: mi volt a történelmi egyházak erkölcsi csődjének az oka, mivel magyarázható, hogy egyes papok, lelkészek, zárdák, egyházi intézmények és keresztény világiak egyértelmű hősiessége ellenére, az egyház mint testület és szervezet, nem fordult szembe kellő időben a modern, tömeggyilkos antiszemitizmussal?" (Dr. Nyíri Tamás: Előszó helyett)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!