VALLÁS / Judaika kategória termékei
Egy lépés Jeruzsálem felé

: Egy lépés Jeruzsálem felé

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Múlt és Jövő Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Judaika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

181 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638569751

tartalom:

A Múlt és Jövő Kiadó kivételes örömmel jelenteti meg Bacskai Sándor szociográfiakötetét, mert az első kötetes szerző saját felfedezettje: írásainak többsége a Múlt és Jövő folyóiratban jelent meg. Bacskai írásai egy kevéssé ismert világot, a magyar zsidó ortodoxiát kutatják-örökítik meg. Olyan szociologikumot hordoznak, amelyről eddig sem a tudomány, sem az irodalom nem adott hírt. Gazdag információs anyag csak a világok összeéréséből, kinyílásából kerülhet felszínre. Bacskai mikrofonja vagy fényképezőgépe előtt elenyésznek a kommunikációs távolságok. A harmincas és a hetvenes évek szociográfiai, irodalmának szerves folytatását látjuk az egyenletes színvonalú, kiérlelt írásokban. Bacskai leginkább emlékeik keresésére hazalátogató zsidókat kérdez, s ez sokszor többgenerációs sorsok nyomára vezeti. Az emlékezés- vagy a szépirodalom eddig elkerülte a nem értelmiségi vagy nem polgár zsidót, a szegénv sorsú, munkás zsidók népét. Bacskai figurái, hősei kisegzisztenciák. Nincs tiszta képünk az ortodox zsidók világáról, csak felületes sztereotípiákat ismerünk. A mélyinterjúk legérdekesebb része a Rákosi-korszakot láttatja ortodox zsidók szemével. Olyan vallásos emberekét; akik a táborokban is megtartották a vallási parancsokat. Ütközésük története az új, ateista világrenddel az irodalomnak és a történetírásnak egyaránt ritka érdekes területe.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!