VALLÁS / Judaika kategória termékei
Én kelohénu. Új módszer a héber imakönyv megértéséhez

: Én kelohénu. Új módszer a héber imakönyv megértéséhez

Fordító:

Kiadás:

New York, 1998

Kiadó:

Shengold Publishers Inc.

Kategóriák:

Judaika Tankönyv Héber nyelv

Nyelv:

Héber, Magyar

Terjedelem:

126 p. p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

0884001369

tartalom:

Az "Én Kelohénu" a Szombat reggeli istentisztelet tizennyolc különböző imájának megértését segíti elő. A könyv egyik része csak közös, tantermi tanulás, másik része pedig az otthoni és közös tanulás céljait szolgálja. A könyv célja: a folyamatos olvasás fejlesztése, az imákban rejlő gondolatok magyarázata, számos, fontos ima szerkezetének elemzése, az imák hátterében meghúzódó történelmi elemek ismertetése, az istentiszteletek gyakorlati részének tanítása, a héber alapszókincs elsajátítása, "A zsidó élet kisszótára" 99 szavának elsajátítása. A könyv struktúrája, az imaszövegek elrendezése és a hozzájuk tartozó magyarázatok célja a könnyű taníthatóság és tanulhatóság. Figyelembe véve az olvasók különböző mértékű érdeklődését a héber nyelv elsajátítása iránt, a könyv II. részében található a haladók számára kibővített szótár. A könyv magyarázatai azok számára is érthetők, akik a nyelvtanulásban kevésbé érdekeltek. A könyv II. részében található, "A zsidó élet kisszótárá"-t elsősorban otthoni tanulásra szántuk. A tantermi tanulás elősegíti az imák általános megértését és, a szavak megtanulását, a folyamatos olvasás fejlesztését. A "Főbb gondolatok" megvitatásához aktív tanulói részvétel szükséges. A módszer nem várja el a héber szóanyag memorizálását, viszont hangsúlyozza az otthoni munkának és az istentiszteletek látogatásának, mint a tanulmányok szükségszerű összetevőinek, szükségességét. Reméljük, hogy az "Én Kelohénu" hasznos eszközül szolgál majd mind a tanítók, mind a tanulók számára, és a tanulmányokon kívül mindennapi vallásos életben is használhatónak bizonyul, a világ bármely részén. (Noah Golinkin; 5742. tisri)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!