VALLÁS / Judaika kategória termékei
Glikl Hameln emlékiratai

Glikl Hameln emlékiratai

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum 2000 Kiadó Kft.

Kategóriák:

Judaika Művelődéstörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

199 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9639261696

tartalom:

"Hamelni Glikl zsidó kereskedőasszony német földön élt a 17. és 18. század fordulóján. Jiddis nyelven írott emlékirata kapitalizmus kialakulása előtti, még nem asszimilálódott zsidó polgárság életéről alapvető információkat hordoz. A korral és a témával foglalkozó vizsgálódások alapműként értékelik a memoárt, amely magyarul most jelenik meg először. Glikl asszony tevékenysége Európa északi és középső részére terjedt ki. Rendszeresen járt Frankfurtba, Lipcsébe, Braunschweigbe, a kor legjelentősebb vásáraira. Eljutott Koppenhágába, Danzigba, Prágába, Bécsbe, Amszterdamba és Metzbe is. Az északnémet kereskedelmi szférában tevékenykedik, így erről ír legrészletesebben. Írásaiból megismerhetjük a zsidó polgárság életmódját, ünnepeiket, házassági szokásaikat és számos más érdekességet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!