VALLÁS / Judaika kategória termékei
Góg és Magóg. Haszid krónika

: Góg és Magóg. Haszid krónika

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Bábel Kiadó

Kategóriák:

Judaika Regény, elbeszélés Jiddis irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

318 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9233456352

tartalom:

A Góg és Magóg, Martin Buber egyetlen elbeszélése a keleti zsidóság misztikus irányzata, a haszidizmus világában játszódik. A kérdésben rejlő konfliktust, vajon a Messiás eljövetelét és a világ Megváltását, a "felső világokat" befolyásoló mágikus ráhatással lehetne előidézni, vagy pusztán az ember belső változása, megtérése révén, az elbeszélésben meghatározza a két főszereplő, a lublini rabbi Jákov Jutzhák és a pzsyshai Jákov Jutzhák kapcsolata. A napóleoni háborúk idején játszódó regényben megelevenedik az ünnepek és hétköznapok világa, a kor szellemi nagyságainak vívódásokkal és kétségekkel, megrendüléssel és rajongással teli útja, a misztikus titkok valóságként való megélése, ami egyben Martin Buber legbensőbb, "szíve mélyéből fakadó" rálátása a Kabbala varázsában élő közösségek, városok kristálytisztán felragyogó vidékeire

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!