VALLÁS / Judaika kategória termékei
Gondolatok és epizódok

: Gondolatok és epizódok

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Farkas Testvérek

Kategóriák:

Judaika Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

102 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Ez a kis epizód félévszázada történt Pápán. Weisz Simon szabóiparos hivatalos ügyben felkereste Zarka Dénes akkori pápai közjegyzőt, ezt gőgös dzsentrit. A szabóra előadása közben a közjegyző rárivallt: "Álljon hátrább, onnan is meghallom". A megsértett zsidó eleget tett a durva felhívásnak és ügyének elintézése után eltávozott. A következő évben képviselőválasztás volt Pápán. A közjegyző az akkori szabadelvű párt egyik főkortese volt. Mint ilyen, ellátogatott Weisz mesterhez is és barátságos hangon felkérte a pártra való szavazásra. Mire Weisz Simon erélyes hangon azt válaszolta: "Álljon hátrébb az úr, ott is meghallom és vegye tudomásul, hogy arra a pártra, amelynek Ön a kortese, nem szavazok!" Hátat fordított és bement a lakásába, faképnél hagyva a hüledező kortes közjegyzőt."

Állapot:

közepes

Ár:

5 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!