VALLÁS / Judaika kategória termékei
Gyökér, szár, virág

: Gyökér, szár, virág

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem

Kategóriák:

Judaika Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

106 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630395843

tartalom:

"Amikor kötetbe rendeztem most következő írásaimat, sokáig gondolkoztam, vajon milyen címet is adhatnék, ami röviden kifejezhetné, miért is írtam ezeket. Végül egyik írásom rövidített címét választottam, melynek a címe: A gyökér, a szár és a virág. Itt a gyökér őseink hagyományát jelenti, a déd- és nagyszülők szellemiségét. A szár a zsidó középnemzedéket takarja, amely ma alig látható, mert elpusztult, beolvadt, szétszóródott a nagyvilágban, vagy eltávolodott az eredeti zsidó hagyománytól. A virág jelképezi a mai fiatalságot, mely - nagy örömömre és meglepetésemre - virágzik, színekben pompázik, amikor keresi helyét és zsidó azonosságát, "gyökereit", ezért érdeklődő és igen tanulni vágyó. Írásaimmal megkísérlek szinte biológiai lehetetlenséget tenni, megkeresni a szárat és összekötni a virággal és a gyökérrel, amikor egyszerre szólítom meg a fiatalokat és a felnőtteket egyaránt. Igen nagy szeretettel ajánlom tehát e kötetet hasznos olvasmányként fiatalnak és öregnek, mindazoknak, akik meg szeretnének ismerkedni a zsidó vallással és szokásokkal, a magyarországi zsidóság múltjával, helyzetével, sorsával a nagy történelmi események idején. Tudni szeretnék, mi az a kis ruhadarab a férfiak és nők fején, miért van kő a sírokon, mi a kabala és a dibuk misztikus világa, milyen a zsidó felekezet tagozódása, kik az ún. status quo-k, az ortodoxok, neológok, szefárdok, askenázok."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!