VALLÁS / Judaika kategória termékei
Izrael története

: Izrael története

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1998

Kiadó:

Pannonica Kiadó

Kategóriák:

Judaika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

608 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789639252097

tartalom:

"Izrael Állam történetét tartja kezében az olvasó. Izrael kicsi és viszonylag fiatal ország, eseménydús történelme mégis a világ érdeklődésének középpontjába helyezte századunk nagy részében. A világban szétszóródva élő zsidók kétezer éve imádkoznak azért, hogy visszatérhessenek Cionba. Az álom "jövőre Jeruzsálemben", álom maradt egészen a 19. századig, amikor Theodor Herzl vezetésével megszületett a világi cionista mozgalom. A palesztinai bevándorlás az európai pogromok, a zsidóüldözés felerősödésével vált tömegessé. Az események és a szereplők nyomába szegődő Martin Gilbert bemutatja a telepeseket és az alapítókat, elvezeti az olvasót 1948 májusáig, amikor váratlanul és drámai módon kikiáltották Izrael Államot, és kitört a függetlenségi háború. De ez még csak a hosszú harcokkal teli történet kezdete, amelynek későbbi állomásai a szuezi válság, a hatnapos háború, az októberi háború, a libanoni háború és az intifáda. Martin Gilbert korabeli dokumentumok, szemtanúk beszámolói, valamint az országról szerzett saját élményei alapján állította össze Izrael történetének lebilincselő krónikáját egészen 1997-ig."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!