VALLÁS / Judaika kategória termékei
Jabotinsky írásaiból

: Jabotinsky írásaiból

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Magánkiadás

Kategóriák:

Judaika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

110 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634003036

tartalom:

... Katasztrófa, katasztrófát követett. És az emberiséget ért sok - személyes és nemzeteket sújtó - tragédia kellős közepén érkezett a hír, hogy Zeev Jabotinsky meghalt. Ha ezeket a lapokat mind teleírnám, akkor sem lennék képes érzékeltetni, mit is jelentett számomra a Ros Betár halála. Idegen ezt nem értheti. Az "idegen" fogalomba pedig, ilyen sajátos összefüggésben, népem közül is sokan besorolhatók. Azt mondhatom, úgy éreztem akkor, hogy reménységünk legfőbb támasza távozott el örökre, és vele együtt - talán visszavonhatatlanul maga a remény." (Menahem Begin: Fehér éjszakák) Nincs senki Jabotinskyhez fogható. Eszméinek és fegyvereinek története még a róla szóló legendánál is különösebb. A Jabotinsky-jelenség egyedülálló a zsidó nép történetében. (Anatole de Monzie: Rendkívüli sorsok) A modern zsidóság egyetlen politikai vezetőjét sem tisztelték ilyen mélyen és gyűlölték ilyen szenvedélyesen, követték ilyen lelkesedéssel és támadták ilyen makacsul. Sokak számára próféta volt, másoknak viszont - felelőtlen kalandor. Élete feszültséggel teli, viharos és ellentmondásos volt, egy olyan emberé, akit a politikai tevékenység költőjének nevezhetünk, aki messze megelőzte kortársait. (Joseph Schechtman: A lázadó és az államférfi)

leírás:

A 200 számozott példányban megjelent kötetből ez a 003. számú. A szerkesztő dedikációjával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!