VALLÁS / Judaika kategória termékei

"Minden hiábavalóság..." Novellaantológia száz év zsidó prózájából 1848-1948

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Múlt és Jövő Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Judaika Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

383 p.

Kötésmód:

félvászon

ISBN:

9639171344

tartalom:

˝A zsidók 150 éve léptek be a magyar történelembe, művelődésbe, irodalomba. Az irodalmi teljesítmény - a nyelv használata, a tapasztalat sokrétegűsége és annak árnyalt ábrázolása, a kifejezések mélysége és szárnyaló magassága - minden történelmi kimutatásnál láthatóbban adja vissza az igazi azonosulást, amellyel otthonra találtak az Őket befogadó kultúrában. A szinte nyelvemlékszerű hangpróbáktól, két-három generáción belül eljutottak a csúcsokig, az egyetemes érvényű és művészetig. Bizonyos pokoli szinkronban azzal az egyetemes világtörténettel, amely az ő történetüket majdnem írmagjáig kipusztította Magyarországon. Az olvasó ennek a száz évnek a felívelő s gazdagságáért tragédiával fizető lelki krónikáját lapozhatja végig a huszonhét író novelláin keresztül. Ebben a kollektív regényben sok felfedezés vár reánk: elfelejtett írók, képek, viszonyok, hangulatok, világok - hagyomány, amelynek talapzatáról leszakadtunk, de nincs más utunk ma, mint hogy fölkutassuk és visszakapcsolódjunk hozzá. A száz év fejlődése - így egymás után állítva - az újság- és tárcaírásból, dramolettekből összesűrűsödő modern prózánk kialakulás-története is egyben.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!