VALLÁS / Judaika kategória termékei
Nehéz zsidónak lenni

: Nehéz zsidónak lenni

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Ulpius-ház

Kategóriák:

Judaika Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

393 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639475459

tartalom:

"Egy életút, a nyolcvanadik születésnap mérföldkövénél. Emlékezés, a főszereplőé és a tanúké. De mennyire nem illik ez a "főszereplő" titulus Schweitzer József főrabbira! Nem őrá szabták. Szolgál és szolgált egész életében, és csak annyiban szerepelt, amennyire ezt ama szolgálat megkövetelte: Schweitzer József a Pulitzer-emlékdíjas újságírót, Kertész Pétert vezette végig az életén, gyermekkarától napjainkig. A kötetben nemcsak ő vall önmagáról, jeles kortársai is megteszik ezt - róla. Készséggel eleget tettek a kérésnek. Erről, a kötet előszavában így ír a szerző: "...ímhol egy zsidó, akit (majdnem) mindenki elfogad, tisztel, szeret, határon belül, kívül, Iegyen az illető rabbi (neológ, lubavicsi, reform), kántor, írd, történész, filozófus, ügyvezető igazgató, fotóművész judaisztika professzor, bankár, köztársasági elnök vagy valamely keresztény egyház püspöke... nem csupán a tisztes kort megélt kortársat köszöntötték számosan az ilyenkor szokásos módon, hanem sokkal inkább egy olyan - az ő megfogalmazásában - gyakorló rabbit, aki magától értetődően vallja magyarnak magát, mentes minden manírtól, papi kivagyiságtól, és elkötetezett híve a keresztény-zsidó párbeszédnek... Schweitzer József a magyarországi zsidóság legavatottabb szószólója, Műveltsége, közvetlensége, derűje, mindenki számára hozzáférhető bölcsessége egyfajta nemzeti kincs." Róla szól tehát e kötet, a - Glatz Ferenc akadémikus szavaival - tudós rabbiról, a zsidó történelem, a rabbinikus hagyomány kutatójáról, a nyitott, a közösség minden emberi-lelki konfliktusaival közvetlenül foglalkozó lelkipásztorról, a főpapról, a jó magyar emberről. Az emberről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!