VALLÁS / Judaika kategória termékei
Sára

: Sára

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Judaika Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

165 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963379242x

tartalom:

"A Közel-Kelet egyetlen litván írója 1934-ben született Litvániában. Szüleit 1941-ben a németek lőtték agyon, őt magát litvánok bújtatták. Mérnöknek tanult, s közben 1956-tól megjelentek első elbeszélései. Világhírét - de legalábbis a szocialista világbeli hírét - a sok nyelvre, így magyarra is (oroszból) lefordított két regénye alapozta meg: a vilniusi gettó életével foglalkozó Döntetlen, egy pillanatig (1963. magyarul 1968) és Ami a világot tartja (1965. magyarul 1970), amelyek közül az első Izraelben is kötelező iskolai olvasmány. Meras 1972-ben, amikor be akarták vonni a soros antiszemita kampányba, Izraelbe emigrált. Azóta is Tel-Avivban él, egy szakközépiskolában tanít elektromechanikát. 1989-ben látogatott először vissza Litvániába. Emigrálása után is írt, ha nem is sokat. Újabb művei közül a legjelentősebb a szintén számos nyelvre lefordított Sára (1982), az első "pornográf" mű a litván irodalomban. Jelentőségét az adja meg, hogy az európai ember döbbent tekintetével látja és láttatja mindazt a kegyetlenséget, kietlenséget, megosztottságot, ami a mindig háborúk árnyékában élő Izraelt jellemzi, s még általánosabban: mindazt, amit a 20. századi történelem tesz az emberrel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!