VALLÁS / Judaika kategória termékei
Síron túli emlékeim. Tomi (Joszéf) Lapid története

: Síron túli emlékeim. Tomi (Joszéf) Lapid története

Kiadás:

Budapest, 2012

Kiadó:

Múlt és Jövő Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Judaika Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

373 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789639512726

tartalom:

"A fájához igencsak közel eső alma, Jáir Lapid izraeli újságíró, televíziós személyiség és kezdő politikus írta meg az édesapja, Tomi Lapid, a híres izraeli újságíró, televíziós személyiség és politikus életrajzát. Ez a közelség és azonosság tette lehetővé a számára, hogy első személyben mondhassa el a történetet - a síron túlról, és mégis dokumentumértékű hitelességgel. Tomi Lapid, az egyik legismertebb izraeli "magyar" elbeszélése központjában a 20. század botránya áll amely kiszántotta, gyökerestül kifordította őt a magyar társadalomból és kultúrából. Egy kontinenssel arrébb kellett vándorolnia, hogy kibonthassa azokat az erényeket és tapasztalatokat, amelyekkel a holokauszttal megpecsételt élet nem tudott mit kezdeni a szülőföldjén. A gazdag és gazdagon reflektált sors ezért Izraelben szökkent szárba - abban az országban, amelynek fiatal történelme oly szervesen fonódott össze a haifai kikötőben új sorsot és azonosságot választó fiatalember pályájával. Ez a könyv a magyar társadalom és kultúra egyik fundamentumának, a magyar vidéki zsidó középosztálynak a pompás rajza és megszűnésének krónikája - valamint az újrakezdés, az új haza és identitás megteremésének a regénye. És az újságcsinálásé is. Tanulságos képet kaphatunk a "negyedik hatalmi ág", a helyi és a "globális" média működési mechanizmusáról - egy olyan jobboldali médiaszemélyiség tapasztalatain keresztül, akit, ha fogcsikorgatva is, de a baloldali kollégák is elfogadnak. Tomi Lapid nem arra született, hogy az ajándékba kapott élete egyetlen pillanatát is tétlenül töltse. Az életveszélyekben bővelkedő kalandokkal sűrűn megtűzdelt, a történelem eseményeit első kézből ismertető és a megannyi világhírességet felvonultató elbeszélésnek ez a szála a legtanulságosabb: hogy minden vert helyzetből lehet, kell - és főleg érdemes fölállni, és újrakezdeni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!