VALLÁS / Judaika kategória termékei
Vándorlások. A zsidó nép története

: Vándorlások. A zsidó nép története

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Kulturtrade Kiadó

Kategóriák:

Judaika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

283 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637826475

tartalom:

"Már a könyv címe is jelzi, hogy nem száraz krónikát, nem történelmi adattárat tart kezében az olvasó. Chaim Potok kivándorolt lengyel zsidók sarjaként lett íróvá Amerikában, és már befutott regényíróként látott neki, hogy többévi elmélyült kutatómunka, megannyi olvasmány és személyes beszélgetés alapján megírja népe több ezer évi bolyongásának történetét. A történészi hitelesség így kivételesen szerencsés módon találkozott a szépíró fő erényeivel, az érzékletességgel és a lényeglátással. Végigkísérhetjük vele Földünk egyik legősibb írásos civilizációjának vajúdással terhes születését, megannyi fenyegettetését sumérok, egyiptomiak és kánaániak között, megszilárdulását, majd újbóli küzdelmeit Róma ellen, szétszórattatását, csillagóráit és halálos szenvedéseit az iszlám és a kereszténység gyűrűjében. Szemmel követhetjük a nép végtelenül gazdag írásbeliségének kialakulását és bepillantást nyerhetünk e mélyen vallásos kultúra mindennapjaiba. Ugyanakkor eltűnődhetünk azon, mi volt az az erő, amelynek révén a zsidóság ennyi hányattatáson keresztül is meg tudta őrizni identitását. Az írásbeliség, a törvény és a hagyomány tisztelete, az egyistenhit és a kiválasztottság tudata vagy pedig, egy mindezeknél is rejtettebb, racionálisan meg sem fogható szellemiség? Belső küzdelmeiben hagyományőrzés és messianizmus, konzervativizmus és megújulás-akarat között a zsidóság maga is újra meg újra felvetette e kérdést, és különféle válaszokat adott rá. Chaim Potok rendkívül szemléletes, a történelmet mindvégig élő emberek személyes sorsán át láttató könyve kitűnő olvasmány mindazoknak, akik először ismerkednek közelebbről a zsidósággal és a zsidóságot övező civilizációk történelmével, egyszersmind segít elmélyíteni tudásunkat az emberről, megannyi vihartól sújtott és idilli békével oly ritkán megáldott vándorlásairól az időn és téren át."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!