VALLÁS / Judaika kategória termékei
Zsidó történelmi atlasz

: Zsidó történelmi atlasz

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Judaika Térkép, atlasz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

124 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632826175

tartalom:

"Az atlasz összeállítója, Martin Gilbert világhírű amerikai tudós, az ó- és újkori zsidó történelem egyik legkiválóbb szakértője. Könyve egyedülálló a maga nemében: 124 térképen kíséri végig a zsidó nép sorsát, vándorlásait, üldöztetéseit, egészen Izrael állam megalapításáig, és a zsidóság jelenlegi megoszlásnak feltüntetéséig. Néhány jellegzetes térképcím: "A rabszolgaságból az Ígéret Földjére"; "Izrael tizenkét törzse"; "Dávid és Salamon királysága"; "Az első diaszpóra"; "A hasmóneusok zsidó királysága"; "Zsidó felkelések a Római Birodalom ellen"; "A kazárok zsidó királysága"; "A zsidók a középkori Európában"; "Kilenc jelentős zsidó gondolkodó 882 és 1939 között"; "Zsidó gettók 1215 és 1870 között"; "A zsidók Ausztria-Magyarországban"; "Birobidzsan, egy szovjet kísérlet"; "Koncentrációs táborok"; "Zsidó-arab konfliktusok"; "A zsidó világ napjainkban". Ezekből a címekből is kiderül, mennyire átfogó, teljes képet adnak Gilbert térképei a zsidóság történetéről, hányattatásairól. A rendkívül ügyesen szerkesztett térképekbe minden lapvető tény, adat, változás bekerült. Gilbert könyve egyszerűen nélkülözhetetlen mindenkinek, aki érdeklődik a történelem, ezen belül a zsidóság történelme iránt, és személyes álláspontjától függetlenül, el kíván mélyedni egy sokat szenvedett nép sorsában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!