VALLÁS / Judaika kategória termékei
Zsidók és a világkultúra

: Zsidók és a világkultúra

Kiadás:

h. n., 1999

Kiadó:

Múlt és Jövő Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Judaika Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

617 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639171131

tartalom:

˝Blau Lajos kereken egy fél évszázadon keresztül állott a zsidó tudomány szolgálatában. Tudományos munkássága azonban csak egy része volt életművének. Több mint négy évtizeden keresztül volt a magyar rabbik tanítómestere, a Ferenc József Országos Rabbiképző Intézet tanára, majd igazgatója. Negyven éven keresztül szerkesztette a Magyar Zsidó Szemlét, és nemzetközileg elismert, nagyra hivatott, héber nyelvű folyóiratából, a Hacófehből tizenöt évfolyamot adott közre. Emellett részt vett az összes jelentősebb hazai és külföldi vallástársadalmi, kulturális és tudományos mozgalmakban, amennyiben azok a zsidósággal kapcsolatban voltak. Hazánkban díszt és elismerést szerzett felekezetünknek, az ország határain kívül pedig az egyetemes magyar kultúrának egyik legkitartóbb és legelismertebb szószólója volt. Gyűjteményünk arányos képet igyekszik adni e sokrétűen gazdag pályáról - a válogatás tengelyébe állítva a könyv kultúrhistóriáját és a népszerűbb stílusú Talmud magyarázatokat.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!