VALLÁS / Judaika kategória termékei
Zsidóság a Habsburg Birodalomban, 1670-1918

: Zsidóság a Habsburg Birodalomban, 1670-1918

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Cserépfalvi

Kategóriák:

Judaika Nemzetiségi kérdés Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

217 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637990399

tartalom:

"A második világháború előtt az egykori Habsburg Birodalom területén élő zsidók Európa második legnagyobb zsidó közösségét alkották. Cseh, magyar, lengyel, orosz, olasz, francia és német források alapján McCagg professzor az első átfogó tanulmányt adja közre erről a rendkívül fontos, ám jórészt elfeledett közösségről. A Mária Terézia és a II. József idején megindult nyugatosodási törekvésekből kiindulva hangsúlyozza a kölcsönhatásokat Közép-Európa modernizálódó zsidósága és a birodalom felemellkedő középosztálya között. Miközben a birodalom egyes területein élő zsidóság sajátos vonásait is részletesen taglalja, a folyamatok és események értelmezése nyomán egyre világosbban bontakozik ki originális koncepciója: a Habsburg-zsidóság Európa más zsidó közösségeitől elütő, specifikus vonásokat mutat, amelyek a területi különbségek elleére, egységes közösségként való értelmezését engedik meg."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!