SPORT ÉS PASSZIÓ / Kártya kategória termékei
Ulti könyv

: Ulti könyv

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Minerva Kiadó

Kategóriák:

Kártya Játék

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A rablóulti a talonmáriás nevű kártyajátékból alakult ki, és nagyon népszerű szórakozássá, sőt logikus gondolkozást igénylő elmesporttá fejlődött. Ilyen kibontakozás csak vitákra bő alkalmat nyújtó, sokrétű játéknál jöhetett létre, és ezért nagyon is szükséges a rablóulti szabályainak egységes keretben való feldolgozása. Felburjánzottak olyan vadhajtások is, amelyek nem egyeztethetők össze sem a játék szellemével, sem a szórakozás jellegével; ráadásul zavaróan hatnak a gondolkozásra is. Ezeket megemlítem majd, mint feltétlenül elkerülendőket. A játékosok ötletessége sok új változatot termelt ki, de a szabálysértésekkel kapcsolatban változatlanul vették át a talonmáriás renonszabályait. A talomáriásban az osztótól jobbra ülő játékos a "felvevő", bemondása a "felvétel", tehát az esetleges szabálysértésekkel okozott kárnál a károsult személye és a kár nagysága meghatározott adatok. A rablóultiban azonban a licitálás időszakában még nincsen se felvevő, se felvétel, a felvevői minőség csupán pünkösdi királyság, a vállalkozás csupán "ajánlat". A valóban károsult játékos személye és az okozott vagy okozhatott kár mértéke ismeretlen tényezők. A renonszszabályokat tehát ki kell egészíteni új gondolatokkal, új lehetőségekkel, és a szabályokat a tárgyi igazság szolgálatába kell állítani."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!