TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
A gyógyszerek története

: A gyógyszerek története

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Kémia Művelődéstörténet Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

443 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963281357x

tartalom:

"A gyógyítás tudományának első nyomai egyidősek az emberrel. Már az őskor embere is felismerte egyes növények gyógyító hatását, meg tudta különböztetni az ehetőt az ehetetlentől. Hosszú idő telt el azonban addig, amíg az ember nemcsak a természetben meglelhető anyagokat használta fel betegségeinek gyógyítására, hanem azután is kutatott: miként állíthatna elő mesterségesen gyógyító anyagokat. - Dr. Kempler Kurt a gyógyítás történetének fontosabb fejezeteit ismerteti érdekes könyvében. Bemutatja, hogyan alakult át a régi idők emberének nemegyszer babonás képzetei, feltételezései a tudományos kutatás fényében az emberi betegségek gyógyításának nagyszerű eredményeivé. Történeti leírása során megismertet bennünket a gyógyszerészet halhatatlan kutatóival, munkásságukkal, s könyvében eljut a legmodernebb gyógynevelés bemutatásáig: a kemoterápia új eredményeiig, a sugárkezelésig stb. Külön fejezetben foglalkozik a kábítószerekkel, s egyes súlyosabb betegségek - a malária és a cukorbetegség - gyógyszereinek felfedezésével."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!