TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
A kémia nagy pillanatai

, : A kémia nagy pillanatai

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Kémia Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Természetbúvárok könyvespolca

Terjedelem:

163 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Heuréka! Heuréka!" - kiáltozott a hagyomány szerint az idős férfi, miközben anyaszült meztelenül végigrohant Szürakúza városának főutcáján. Mert a fürdőben döbbent rá annak a problémának a nyitjára, amelynek megoldásával Hierón király megbízza: derítse ki, beledolgozta-e az általa adott teljes anyagmennyiséget a mester abba a drága koronába, amelyet csináltatott. Valóban nagy pillanat lehetett, midőn Arkhimédész agyán átvillant a felismerés szikrája. Ilyen vagy legalábbis hasonló "nagy pillanatokat" mutatnak be a szerzők a kémiai történetből is: nagy felismerések születését előzményeikkel és következményeikkel. Ezért aztán a pillanatok nemegyszer évtizedeket fognak át. S miközben letűnt századokban barangolunk, megelevenedik előttünk a természet megismerésének az a folyamata, amely a kémia születéséhez s ennek a mába nyúló nagy sikereihez vezetett.

leírás:

Néhány helyen ceruzás aláhúzással

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!