TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
A műanyagok világa

: A műanyagok világa

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Műanyagipari Kutató Intézet

Kategóriák:

Kémia Ipar Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

343 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"A műanyagipar kialakulása, az ehhez kapcsolódó tudományág, vagyis a makromolekuláris kémia, fizika és technológia létrejötte az alkotó ember egyik izgalmas kalandja. Kezdetben a műanyag a természetes anyagokat pótló anyagcsoportként alakult ki, majd az összefüggések és lehetőségek megértése után már olyan műanyagokat is létrehoztak, amelyek eddig nem léteztek a természetben, mi több, ma már ott tartunk, hogy műszaki, biológiai vagy orvosi követelményeknek megfelelően, az adott funkciókat optimálisan betöltő anyagokat, anyagi tulajdonságokat és azok kombinációit tervezhetjük és valósíthatjuk meg. Az óriásmolekulájú anyagok ipara mindvégig az emberi társadalom széles értelemben vett szerkezeti anyagszükségletét igyekezett sokoldalúan kielégíteni. Ez a funkciója nagyon humánus, hiszen Földünkön sok milliárd ember egyre kulturáltabb, egyre igényesebb életkörülményeket követel magának, s ezen igények a rendelkezésünkre álló és mind jobban fogyó klasszikus szerkezeti anyagokkal már nem elégíthetők ki. Vannak, akik úgy gondolják, hogy az "olajválság", az "energia-krízis" kifejezésekbe tömörített gazdasági gondok a műanyagkorszak végét jelentik. Eközben figyelmen kívül hagyják, hogy a vegyipar a felhasznált ásványolajnak mindössze kb. 6%-át dolgozza fel vegyipari termékek előállítására, a többi részét fűtésre, energiatermelésre, gépkocsi üzemanyagként hasznosítjuk.
Macskásy Hugó könyve ezen gazdaságilag és tudományosan egyaránt fontos, érdekes területeknek a történetével ismerteti meg az olvasót. Munkája izgalmas olvasmány, híven tükrözi a szerző széles körű ismeretét, nagy élettapasztalatát, valamint szeretetét a műanyagipar múltja, jelene és jövője iránt. Ezt az írásművet előképzettségi követelmény nélkül írta mindazoknak, akiket korunk egyik nagy gazdasági és műszaki-tudományos vívmánya, a műanyagok világa érdekel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!