TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Alkalmazott kémia. Agrokémia és növényvédelmi kémia

, : Alkalmazott kémia. Agrokémia és növényvédelmi kémia

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Kémia Növényvédelem Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

363 p.

Kötésmód:

nyl

ISBN:

9632316096

tartalom:

"Az agorkémia nem egységesen értelmezett. A tágabb felfogás szerint az agrokémia tárgykörébe beletartozik minden, a mezőgazdasággal kapcsolatos kémiai ismeret. Amikor általában esik szó az agrokémiáról, a kémia növénytermesztési vonatkozású ismeretanyagára gondolunk. Az ilyen tágabb értelmezésbe a növények táplálkozásán túlmenően beleértendő a növények kémiai védelme is. Van az agrokémiának egy szűkebb értelmezése is, amely csak a növények táplálkozásával foglalkozó ismeretanyagot sorolja e tárgykörbe. Könyvünk egésze az agrokémia tágabb értelmezésű ismeretanyagát tartalmazza. A könyv első részében a szűkebb felfogású agrokémia rész található meg, amely a növény, a talaj, a trágyaszerek kapcsolatával, ezek kölcsönhatásával foglalkozik. A második rész a növényvédelemmel kapcsolatos ismeretanyagot tárgyalja, így a könyv egészében a tágabb értelembe vett agrokémia fogalomkörét öleli fel.
A szűkebb értelmezésű agrokémia rész felépítése, tárgyalásmenete nem kíván magyarázatot, a növényvédelmi kémia rész felépítésmódja azonban eltér a megszokottól, ezért indoklást igényel.
A növényvédő szerek hatásos felhasználása feltétlenül igényli a biokémiai hatásmechanizmus ismeretét, ezért intenzív kutatás folyik világszerte a növényvédő szerek által kifejtett gátlás, e szerek bomlástermékeinek megismerése és az esetleges felhalmozódás vizsgálatára. Könyvünk ezért a biokémia hatásmechanizmus alapján csoportosítja a hatóanyagokat. A kézikönyvként történő felhasználást a könyv végén levő, hazánkban engedélyezett növényvédő szerek összeállítása segíti elő."
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!